Select Page


Dupa cum am povestit si intr-un alt articol, am inceput sa imi calculez valoarea mea neta. Nu o calculez doar pe a mea, cat si pe a Laurei, la un loc cu mine. Impartim aceeasi bani, aceleasi datorii, venituri si spatiu.

In mod normal, la capitolul de active ar trebui sa vorbim de acele obiecte care ne asigura o siguranta financiara, si al caror scop printre altele este sa ne asigure in caz de probleme.

Cum inca am datorii, am facut inventarul la toate chestiile mici din casa. Am pus pretul la care stim sigur ca se pot vinde produsele respective rapid. Nu avem multe lucruri. Am aruncat foarte multe anul trecut.

Cand ajung la o valoare neta de 0 RON, atunci o sa iau in calcul doar lucruri cu valoare mai mare: masina, casa, fonduri, etc.

Am ales sa punem in tabel si datoria la intretinere. In mod normal e o cheltuiala care se incadreaza in bugetul lunar, dar ne-am cam batut joc de bani si nu am platit intretinerea. Plus, ca batranica, tani administrator, sta cam 15 min in loc de 1 h la plata si apoi fuge acasa.

Am ajuns la varianta de mai jos:

Active     Datorii  
Bicicleta 100   Datorie pers. Fizica 9000
Laptop Laura 80   Datorie Intretinere 700
Telefon Robert 350   Datorie Casa Firma 3716
Telefon Laura 350      
Rucsac Verde 80      
Rucsac Crem 100      
Chitara 80      
Tableta Wacom 100      
Lumina cu stativ 50      
Cusca transport pisi 25      
Tigara Electronica 100      
Economii Transilvania 0      
Economii Cash 0      
         
Total Active 1,415   Total Datorii 13416

Net Worth: -12,000 RON