Select Page
Unschooled Marketing Incubator

Salut, daca esti pentru prima data aici, eu sunt Robert, atat pentru moment.

Numesc acest proiect “Unschooled Marketing Incubator” si-ti spun din start ca termenii se bat cap in cap. Vorbim despre un incubator care nu este incubator. Vorbim de o scoala sau de o academie care nu este nici scoala, nici academie. Vorbim de marketing, branding si PR doar ca un pretext pentru ceea ce urmeaza sa invete fiecare dintre noi in acest proiect. Noi? Da. O sa fim 11 persoane. Tu este posibil sa faci parte din cei 10 pe care o sa-i selectez, iar eu o sa fiu al 11-lea.

Ce este mai exact Unschooled Marketing Incubator?

Practic, cate o intalnire saptamanala de grup si coaching 1 la 1 timp de 3 luni in Bucuresti.

Teoretic poate sa fie orice vrei tu. Fiecare dintre noi va invata in toata aceasta perioada si fiecare dintre noi va urma un traseu diferit fata de ceilalti colegi pentru a ajunge la niste concluzii si descoperiri proprii. Pornim discutia din zona de Marketing, Branding si PR, dar nu stiu daca traseul fiecaruia dintre noi se va termina cu unul dintre acesti termeni.

Rolul celor 10 colegi pe care ii vei avea o sa fie unul de suport. In fiecare saptamana o sa impartasim experientele noastre, le vom discuta analiza si poate vom abera pe seama lor. Intalnirile vor incepe intr-un cadru formal, insa ele vor avea un alt context de fiecare data. Ne vom intalni in locuri precum: un spatiu de co-working, un fast food, o bodega, un cimitir, un mall, un eveniment, un parc, o garsoniera, o piata in Rahova si de ce nu, o cabana sau un varf de munte. Nimic nu e batut in cuie.

Rolul meu o sa fie in acelasi timp de participant si de cautator de raspunsuri la fel ca si tine dar si de coach personal. Pentru ca fiecare dintre noi o sa urmeze un traseu diferit, o sa te ajut cu raspunsuri si sfaturi strict pentru problemele, intrebarile si curiozitatile tale.

Choose Yourself SRL este mica mea agentie de publicitate. Cel putin asa ii spune cod-ul caen. Ne va servi drept umbrela pentru orice activitate vei dori sa faci. Fie ca vei vrea sa punem in practica anumite lucruri, ca vei vrea sa-ti testezi ideile pe un client sau vei vrea la un moment dat sa colaboram.

Ce nu este Unschooled Marketing Incubator?

 • Nu este un curs
 • Nu este un internship
 • Nu primesti nicio diploma la final
 • Proiectul nu iti garanteaza ca vei lucra in marketing sau in domeniu
 • Proiectul nu iti garanteaza ca vei invata ceva. Asta va depinde doar de tine
 • Nu este nimic de platit
 • Nu o sa te ajute la portofoliu, la CV sau in profilul de LinkedIn
 • Proiectul nu are o structura

Vrei sa faci parte din aceasta echipa? Completeaza formularul din buton pana pe 30 August. Pe 31 August afli daca ai fost acceptat in proiect.

Caut persoane cu orice experienta de viata. Nu ma intereseaza experienta anterioara in domeniu. In schimb vreau sa ma asigur ca cei pe care ii aleg rezoneaza cat de cat cu ideile de aici sunt sunt atrasi de incertitudinea proiectului si lipsa de structura a acestuia.

Vreau sa ma inscriu

 

De ce fac asta? Am vreo agenda ascunsa?

Am creat Choose Yourself SRL din nevoia de a avea o firma prin care sa facturez ceea ce deja faceam. Lucrez in domeniu din clasa a 10-a si am cautat de atunci metode de a promova, de a vinde si de a scoate in evidenta proiectul in care eram implicat. Am avut libertatea de a experimenta si de a testa orice idee am avut oricat putea parea de cretina.

Ani mai tarziu, ceea ce am invatat a fost apreciat in agentii de publicitate si am lucrat prin intermediul acestora. Fiecare dintre ea mi-a prezentat o alta imagine a marketingului, a brandingului sau a PR-ului. In ultimii ani, oamenii m-au vazut ca pe un om de marketing si ma cauta din acest motiv pentru a colabora. Eu nici pana in ziua de astazi nu stiu foarte clar ce este marketingul si de multe ori nu stiu cu adevarat ceea ce fac.

Mult timp am visat sa-mi deschid o agentie. Apoi am ajuns in punctul in care am urat agentiile de marketing si publicitate. Am inceput sa urasc marketingul ca job si sa vreau sa ma departez de toata industria. Ironic, apoi am infiintat o firma cu exact aceasta activitate. Mi-am propus sa aduc in ea toate valorile in care cred personal si sa fac lucrurile altfel. Vreau sa pun la indoiala modul in care se face marketing acum si vreau sa schimb ideea despre marketing.

Nu cred ca marketingul exista. In schimb, cred in oameni, cred in idei, cred in proiectele care pot schimba lumea. Inlocuiesc marketingul cu relatii interumane, schimburi, valori, credinte, identitati, ego, dezvoltare personala, crestere si pasiune. Ce ramane sunt doar unelte si instrumente prin care sa punem in aplicare si sa comunicam lucrurile de mai sus.

M-am gandit ca daca aceasta mica agentie va avea sa depaseasca numarul magic de 1 persoana, voi avea nevoie de angajati noi sau de colegi. Insasi ideea de a angaja pe cineva si de a-i pregati in domeniu imi face greata si consider ca as spala pe creier pe oricine as aduce. Mi-ar placea colegi ca mine, curiosi in toate domeniile si care au urmat drumuri netraditionale pentru a face asta.

Asa m-am gandit sa-i sprijin pe altii sa obtina rezultate asemanatoare, dar total diferite cu ale mele. De aici, dupa terminarea proiectului sunt 3 optiuni:

 1. sa gasesc o echipa alaturi de care sa dezvolt lucruri frumoase
 2. sa nu gasesc nicio echipa si proiectul sa nu aiba niciun efect asupra participantilor (this is called fail)
 3. sa formezi cativa oameni alaturi de care nu voi colabora niciodata dar care vor face ei singuri lucruri frumoase mai departe

Vreau sa ma inscriu

Ai intrebari? Ma gasesti aici: https://www.facebook.com/robert.laz

Wanna share? https://bit.ly/2wevJn5