Select Page


M-am apropiat de obiectiv cu inca o zi. Asta e entuziasmant. Am decis ca in Decembrie 2018 o sa cumpar Jeep-ul, iar fiecare zi care trece ma aduce mai aproape. Cum sa nu te bucuri in fiecare zi, cand stii asta?

Am inceput sa vad Jeep-uri pe strada

In fiecare zi vad cate 2-3 Jeep-uri pe strada. Nici nu stiam ca exista atat de multe. Ma bucur de fiecare data cand le vad, si le tratez ca pe mici remindere pozitive din viata mea.

Un lucru e cert. Fenomenul BAADER-MEINHOF funtioneaza cum trebuie. O data ce incepi sa observi ceva sau sa dai importanta acelui lucru, o sa-l tot gasesti si intalnesti peste tot.

Acum doar ma gandesc, cum pot sa manipulez fenomenul asta pentru a obtine si alte rezultate.

Money Play

De cand lucrez in marketing (as forever), am avut acces la tot felul de bugete si clienti cu bugete imense, zeci de mii, sute de mii de euro. Cand am lucrat in HP, vedeam cum mici actiuni ale mele pot influenta semnarea unor contracte cu sume pe care nici macar nu stiam sa le citesc.

Trebuia sa evaluez anumite rapoarte si sa identific contracte cu sume uriase, care nu fusesera inchise din diverse motive.

Contribuiam la incasari uriase

O saptamana mai tarziu, vedeam cum contractele astea au fost semnate, si vedeam la nivel global ce sume de bani se invarteau intre HP si diversi clienti, pentru ca eu trimiteam aceste informatii la locul potrivit: “Hey! Ai uitat de contractul asta? Ce facem cu el?”

Chiar si asa, nu am simtit niciodata cu adevarat importanta activitatii mele aici. Cifrele erau prea mari si numerele prea multe ca sa inteleg cu adevarat care era miza. Nu vedeam numerele ca pe niste bani, cat ca pe niste cifre care ajutau la atingerea altor cifre pe care departamentul meu le urmarea.

50.000$ e o suma mica

Atat am decis sa dau pe Jeep-ul meu. Am stabilit suma asta pentru ca era destul de mare. Chiar si asa, pe zi ce trece, incep sa ma impac cu ea si chiar sa mi se para mica.

Ieri am lucrat pe niste bugete de marketing si cred ca pentru prima data nu am mai zis “Wow, ce de bani!”. 50,000$ se impart rapid pe cateva coloane si randuri de excel, si asta cu lucruri destul de basic, nimic nebunesc. Sunt doar niste bani, care au ca scop sa faca alti bani.

M-am uitat in urma si la experientele din agentii. Am simtit ca este mult mai usor sa castigi multi bani, decat sa castigi putini bani.

Si cu toate astea, se pare ca nu intelesesem asta pana acum cateva zile. Cine stie, poate d’asta nici nu mi-am dat voie sa raman in HP. Sa castig 1000 Euro in HP era mult mai usor decat sa castig 500 Euro intr-o agentie de Marketing. (prag salarial peste care multe agentii nu treceau).

Undeva, in mintea mea si in trecutul meu, decisesem ca banii trebuie sa se castige greu si ca exista praguri peste care nu poti trece decat daca ai parinti bogati, esti corupt sau faci diverse magarii.

S-a dublat pretul tigarilor

E greu cand incerci sa schimbi multe obiceiuri in acelasi timp. Cu toate astea, fumatul e unul dintre cele mai scumpe obiceiuri. Treaba asta te poate trage inapoi din a pune bani deoparte, bani pe care sa-i poti investi mai tarziu.

Si daca tot e scump, am decis cu Laura sa scumpim si mai mult tigarile. Astfel, pentru orice pachet de tutun, tigari, lichide de tigara electronica, o sa punem deoparte exact aceeasi suma cheltuita.

Astfel, acum, un pachet de tigari costa 30 RON. Din 30, 15 RON se duc in economii pe care o sa-i folosim sa platim din datorii. Avem doar 15 RON in portofel? Ghinion, nu ne permitem un pachet de tigari. Costa 30 RON 🙂