Select Page

fara pat dorm pe jos

De o luna de zile dormim pe jos.. Locuim intr-o garsoniera fara pat, canapea sau alt substitut.  Am gasit mai multe avantaje decat dezavantaje. Dormim pe izoprene si in sacii de dormit.

Nu scade calitatea somnului?

Vreau sa ma asigur ca am un somn cat mai de calitatate, sa fiu sanatos si plin de energie ziua urmatoare. De ce sa renunt la pat?

Adevarul este ca nu exista un studiu adevarat care sa demonstreze ca saltelele moderne chiar imbunatatesc calitatea somnului. Atunci cand schimbi patul, dormi mai prost din alte motive.

Cand dormi intr-un pat care nu iti este familiar, corpul tau nu adoarme complet. El  ramane intr-o stare de alerta. E o reactie de protectie si supravietuire. Din cauza asta, atunci cand dormim in alt pat, pare sa auzim toate sunetele posibile si imposibile. Dupa cateva zile, reusim sa dormim iar normal.

Legatura dintre un somn de calitate si saltele, este facuta de catre producatorii de saltele. Am auzit-o de atat de multe ori, incat o acceptam ca informatie universala.

fara pat dorm pe jos

Nu lipseste comfortul?

Care comfort, al saltelei? Nu e o diferenta atat de mare. Daca salteaua e prea moale mi se spune ca nu e sanatoasa, daca e prea tare, nu-si mai are rostul. Daca gasim salteaua potrivita, e posibil sa ne relaxam putin.

Atunci cand ne punem in pat, ne relaxam, adevarat. Asta se intampla in primul rand pentru ca exista un obicei. Creierul nostru asociaza patul cu odihna. In momentul ala ne relaxeaza muschii si nu-i mai tine incordati.

Asta ne face sa ne simtim relaxati. Arcurile de la pat, buretele sau spuma, actioneaza ca trigger pentru corp. In plus, ofera o senzatie interesanta pe care o poti asocia cu relaxarea.

Dorm pe jos de o luna si am reusit sa-mi creez acele triggere si senzatia de relaxare. Am nevoie doar sa ma invelesc, sau sa intru in sac si sa pun capul pe o perna.

Sunt mai productiv

De fiecare data cand voiam sa iau cate o pauza, ma intindeam in pat sau pe canapea. Ma uitam in telefon, sau ma jucam. Mi se facea mereu somn sau imi disparea total cheful de a lucra la ceva.

Dupa cum am mai spus, creierul asociaza patul cu relaxarea. Indiferent de momentul zilei, daca te pui in pat, nu te astepta sa fii mai productiv.

De cand nu mai am pat, nu am avut unde sa ma mai arunc. In pauze, daca vreau sa ma intind, ma arunc pe cateva pernute colorate. Altfel, caut sa fac miscare sau sa-mi fac de lucru.

Cel mai important  este ca nu mai pierd timpul in pat inainte de culcare. Cunoasteti momentul ala in care stai in pat pentru a te culca? 3 ore mai tarziu iti dai seama ca doar ai stat in pat si te-ai uitat pe telefon.

Pot sa fac ce vreau din camera

Pe timp de zi, camera functioneaza ca un spatiu de lucru. Eu si Laura avem birourile si lucram. Intr-un colt avem pernute colorate.

Saptamanile trecute am organizat primul meu training in camera asta. Am dus un birou la bucatarie si am pastrat un birou pentru mine ca trainer.

Training: Schimba-ti viata cu Un Creion

In Ianuarie, am schimbat locul birourilor de 2-3 ori. Putem sa le punem oriunde, fara sa ne ia mai mult de cateva minute. This is awesome!

Am destul spatiu pentru a face orice. Mai nou, lucrez la inregistrarea unor cursuri.  Mini studio foto sau video? S-a facut.

Patul este unul dintre elementele care ocupa cel mai mult spatiu intr-o camera. Mi se pare ca ii ia foarte mult din personalitate si o incarca inutil.

Dezavantaje?

Inca nu ne-am uitat la niciun film sau serial. Nu stiu cum o sa fie experienta.

Oricat esti de obosit, tot trebuie sa-l aranjezi. Nu poti sa te asezi pur si simplu pe parchet si sa dormi. Poti incerca, dar, nu e o experienta placuta.

Daca te viziteaza cineva, nu ai unde sa il pui sa doarma. Avem doi saci de dormit in plus si izoprene pentru oaspeti. Chiar si asa, nu sunt obisnuiti cu dormitul pe jos . Probabil or sa evite.

Trebuie sa pastrezi curatenie constanta. Nu mai poti arunca diverse obiecte in pat. In acelasi timp, nu vrei sa dormi in praf sau mizerie. Totusi, eu vad in asta un avantaj, ma forteaza sa fiu mai ordonat.

Cum sa incepi?

O poti incerca chiar acum. Incearca sa dormi pe jos, langa pat. In primele 3-4 zile o sa fie mai dificil. Corpul nu e obisnuit. O sa simti ca te doare spatele sau pieptul, daca dormi pe burta.

Dupa o saptamana, nu vei mai avea problemele astea. In plus, nu vei mai avea probleme de spatiu. Nu incapi in pat? Te certi cu partenerul/partenera pentru ca va impingeti prea mult?

Daca dormi pe jos, scapi de problemele astea. Ai mult mai mult spatiu si poti sa dormi in ce pozitie vrei tu.

Tu ai incercat sa dormi pe jos mai mult de 3 zile? Care e efectul?